Vprašajte nas
Izbor izdelkov

Tikovo olje je impregnacijsko sredstvo na osnovi rastlinskih olj, namenjen zaščiti vrtnega pohištva na naraven in okolju prijazen način. Olje je prijetnega vonja, vodoodbojno in se hitro suši. 

  • Navodilo za nanašanje: Lesene površine morajo biti predhofno dobro osušene in kakovostne obrušene ter brez prahu in smole. Olje pšred uporabo dobro premešamo in ga ne rečimo. Optimalni delovni pogoji od + 5 pa do + 20 celzija. Olje nanesemo na površino v presešku in ga enekamorno razporedimo po celotni površini. Po 15 minutah višek olja v celoti odstranimo s krpo in s krožnimi gibi zgladimo površino s ščisto suho krpo. Po 24 urah sušenja lahko nanesemo drugi sloj olja in tako povečamo zaščito površine. Za trajnešo zaščito priporočamo predhodno biocidno inmpreganacijo. Olje na površini ne tvori filma, zato priporočamo dvakrat letno obnavlanje naoljenih izdelkov. POZOR!! - Zaradi nevarnosti samoužiga naoljene krpe po uporabi sežgati ali v celoti potopiti v kovinsko posodo z vodo. Pri delu uporabljajte zaščitna osebna sredstva.

Poraba: 50 - 100 g/m2
Čas sušenja za dva nanosa: prvi nanos 15 minut, drugi nanos 24 ur.

Tehnične informacije v PDF obliki tukaj.

 


TIKOVO OLJE je impregnacijsko sredstvo na osnovi rastlinskih olj, namenjeno zaščiti vrtnega pohištva na naraven in okolju prijazen način. Olje je prijetnega vonja, vodoodbojno in se hitro suši.

Navodila za nanašanje: Lesene površine morajo biti predhodno dobro osušene in kakovostno obrušene ter brez prahu in smole. Olje pred uporabo dobro premešamo in ga ne redčimo. Pri optimalnih delovnih pogojih (T = 20 ± 5°C, relativna zračna vlažnost 60 ± 20 % in vlaga lesa 8 -10%) olje nanesemo na površino v presežku in ga enakomerno razporedimo po celotni površini. Po približno 15 minutah višek olja v celoti odstranimo s krpo in s krožnimi gibi zgladimo površino s čisto suho krpo. Po 24 urah sušenja lahko nanesemo drugi sloj olja in tako povečamo zaščito površine. Za trajnejšo zaščito priporočamo predhodno biocidno impregnacijo. Za medslojno brušenje/glajenje uporabimo scotch-brite gobico. Orodje takoj po uporabi očistimo z Bio impregnol redčilom. Tikovo olje na površini ne tvori zaščitnega filma, zato priporočamo vsaj dvakrat letno obnavljanje naoljenih izdelkov.
Poraba: 50 - 100 g/m² (odvisno od vpojnosti podlage).
Opozorila: Zaradi nevarnosti samovžiga je potrebno naoljene krpe po uporabi sežgati ali v celoti potopiti v kovinsko posodo z vodo. Pri delu uporabljamo osebna zaščitna sredstva.
 

 


informativna cena: Kontaktirajte nas 080 35 00
Deli ta izdelek:
  • Katalogi:


Na vrh strani

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani
AddThis
Vtičnik za Facebook, Twitter,...