Vprašajte nas
Izbor izdelkov

Raba pohištva iz ratana v poslovni rabi

Po statističnih podatkih FAO (Food and Agriculture Organization) in INBAR (The International Network for Bamboo and Rattan), je v Evropi v zadnjem desetletju močno naraslo povpraševanje po ratan surovini, ki danes presega celo uvoz bambusa. FAO in INBAR ugotavljata, da je statistika, ki navaja povraševanje po ratanu še podcenjena. Praktične izkušnje kažejo, da je ratan odlično nadomestilo tradicionalnemu lesu pri opremljanju gostinskih in hotelskih vrtov. S svojo tradicionalnostjo pri ponudbi profesionalne opreme pa se lahko pohvali tudi podjetje AG VEBO, ki svoje produkte gostinskih stolov in miz iz ratana nudi že od leta 1996 in med drugim opozarja na tri vrste ratana, med katerimi se lahko gostinci odločate.

Glavne prednosti polietielnega PE (Polyethylene) ratana sta možnost ponovne reciklaže in predelave v druge izdelke, saj je PE ratan ECO-prijazna surovina. Zaradi svoje trpežnosti in odpornosti je PE rattan dražja, vendar kvalitetnejša izbira pri opremljanju gostinskega lokala, njegova življenska doba pa traja od 5-10 let.

Alternitvna, a prav tako zelo popularna možnost, je poliuretan PU (Polyurethane) ratan, ki s svojo fleksibilnostjo prav tako dosega visoko raven trpežnosti in se pohvali z življensko dobo do 10 let. Dolgoročno je PU rattan vaša prava izbira, žal pa njegova reciklaža ni možna.

Cenovno je najbolj dostopen polivinilkloriden PVC (Polyvinyl Chloride) ratan. To ECO-prijazno okolju surovino je možno predelovati enako, kot PE ratan, najdemo pa ga v večjih super marketih, ki cenovno konkurirajo PE in PU ratanu. Njegova življenska doba je nekoliko krajša in traja nekje med 3-7 let. V podjetju AG VEBO vam radi predstavijo prednosti svojih izdelkov za vaše gostinske prostore. Poleg raznolikih modelov stolov in miz opozarjajo na ustrezno kvaliteto materialov, ki se uporabljajo pri izdelavi gostinske opreme. Ponujajo ratan, ki je SGS-CSTC certificiran, stoli pri AG VEBO so izdelani iz močnega aluminijastega ali železnega ogrodja, ki je zaščiteno proti rjavenju s cinkanjem, mize pa se izdelane iz močnih železnih in litoželeznih elementov, ki so prav tako zaščiteni proti rjavenju. Vabijo vas k ogledu njihove ponudbe na www.vebo.at in opozarjajo, da se pri nakupu gostinke opreme za dejavnost, odločate za proizvode za profesionalno in ne za domačo rabo.

<-- Nazaj na Članke

 

 

Na vrh strani

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani
AddThis
Vtičnik za Facebook, Twitter,...