Vprašajte nas
Izbor izdelkov

Ozvočenje BOSE

MI IMAMO PA ŽUR

V prejšnjih številkah revije Gostinec smo že pisali o pomenu dobrega zvoka v gostinstvu in hotelirstvu, pri tem smo se osredotočili predvsem na ambientalno ozvočenje, torej tisto ki omogoča predvajanje glasbe v ozadju in s tem vpliva na počutje in zadovoljstvo gostov.

Vendar pa se v gostinstvu vedno pogosteje srečujemo z organizacijo različnih dogodkov, različnih srečanj, obletnic, porok, poslovnih srečanj, predstavitev in podobnih zasebnih ali poslovnih družabnih dogodkov. V takih primerih se seveda pojavijo povsem drugačne potrebe po ozvočenju, katere gostinci največkrat rešujejo z najetim ozvočenjem. Zakaj? Iz preprostega razloga - klasična, večja ozvočenja zahtevajo več strokovnega znanja uporabnika, več dodatne opreme, morda tonskega tehnika, več prostora v lokalu, pa zamudno sestavljanje in razstavljanje in pospravljanje po uporabi, pa še precej dodatnega prostor za shranjevanje je potrebno imeti na voljo. V času, ko ozvočenja ne potrebujemo namreč zaseda dragoceni prostor, na katerega lahko postavimo npr. eno ali dve ali celo več dodatnih miz. Z najemom se sicer vsemu temu izognemo, seveda pa to pomeni za gostinca dodaten strošek.

Bose razmišlja drugače. Vse, kar lahko gostinec ponudi je neka dodana vrednost, ki jo je v taki ali drugačni obliki mogoče tržiti. Zato so razvili kompaktna profesionalna ozvočenja, ki pa so izredno enostavna za transport, postavitev in uporabo, obenem pa zavzamejo izredno malo prostora pri shranjevanju. Namenjeni so različnim konferenčnim dogodkom, nastopom samostojnih glasbenikov ali manjših skupin, DJ-jem ali pa enostavno predvajanju glasbe z različnih predvajalnikov.

Ozvočenje Bose

Bose L1 Compact

Osnovni model takega ozvočenja je Bose L1 Compact. To je mali kompaktni, prenosni sistem, sestavljen iz basovskega zvočnika, v katerem je vgrajen ojačevalnik s kontrolami in pasivnega radiatorja, ki skrbi za najkakovostnejšo reprodukcijo srednjih in visokih tonov. Z dvema priloženima podaljškoma lahko sistem prilagodimo različnim konfiguracijam prostora. Sistem je namenjen prostorom, ki lahko sprejmejo 100 do 150 ljudi, odvisno od vrste dogodka, zahtevah po pokrivanju in glasnosti.

 

 

Ozvočenje Bose L1S

 

 Bose L1 S

Bose L1 S je nekoliko večji sistem, namenjen prostorom ki sprejmejo 200 do 300 oseb in omogoča boljše pokrivanje prostora z zvokom in seveda tudi večja glasnost. Sistem sestavljajo podstavek –ojačevalnik s kontrolami, pasivni radiator s podaljškom in bas zvočnik. Namenjen je konferenčnim dogodkom, nastopom glasbenikov ali kot klasično ozvočenje za predvajanje glasbe za nekoliko večje družbe. Tudi ta sistem je zelo kompakten, odlikuje ga enostavna sestava in uporaba in odlično pokrivanje prostora z vrhunskim zvokom.

 

 

 

 

Ozvočenje Bose L1-II

 

Bose L1-II

Na videz popolnoma enak a bistveno bolj zmogljiv je sistem Bose L1-II. Odlikuje ga močnejši ojačevalnik in pa pasivni radiator, sestavljen iz dveh delov in ima v primerjavi s sistemom L1 S podvojeno število zvočniških enot, ki omogočajo odlično ozvočenje prostorov kapacitet do 500 ljudi. Ostale lastnosti sistema so enake kot pri modelu L1 S.

 

 

 

Najnovejši sistem ozvočenja pa prihaja na tržišče ravno v teh dneh in predstavlja (tako kot je pri Bose običajno) popolno novost na tržišču. Beseda je o kompaktnem, prenosnem sistemu Bose F1. Sestavljata ga tako imenovani Line- array zvočnik, pri katerem lahko s pomočjo spremenljivega kota zvočniških enot nastavimo disperzijo zvoka in je prilagodljiv tako rekoč vsakemu namenu uporabe in konfiguraciji prostora. Ta zvočnik skrbi za kristalno čisto reprodukcijo srednjih in visokih tonov, ima pa vgrajen tudi nizkotonski zvočnik, ki poskrbi za osnovno pokrivanje basov. Druga enota sistema je nizkotonski zvočnik, ki poskrbi za poln, definiran in seveda močan bas, še posebno kadar to zahteva namen uporabe ozvočenja. Ta zvočnik ima v ohišju vgrajene teleskopske nosilce, na katere namestimo Line array zvočnik. Odveč je izgubljati besede, da je tudi ta sistem enostaven za sestavljanje, upravljanje, transport in hrambo.

 

Bose F1

 

 

 

 

 

 

 

 

Vsi predstavljeni sistemi omogočajo resnično vrhunsko ozvočenje različnih dogodkov in vaši dejavnosti dodajo popolnoma novo dimenzijo in dodano vrednost, obenem pa od uporabnika ne zahtevajo posebnih znanj ali usposabljanja.
Preizkusite jih!

Vir: Revija Gostinec - September 2015

 

<--Nazaj na članke

Na vrh strani

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani
AddThis
Vtičnik za Facebook, Twitter,...