Vprašajte nas
Izbor izdelkov

Z RINNAI TEHNOLOGIJO NAM TOPLE VODE NIKOLI NE ZMANJKA

Restavracije, hoteli, športna središča in drugi podobni objekti imajo konstantne in velike potrebe po topli sanitarni vodi. Kako doseči, da se ob velikih potrebah zagotovi tudi ustrezna temperatura vode, zadostna količina, optimalni izkoristki in prihranki energije? Rinnai je ime za vrhunsko tehnologijo pretočnih plinskih grelcev za toplo sanitarno vodo, ki jo v svojo ponudbo vključuje družba Butan plin.


Moderne zahteve in številne dejavnosti, kjer so velike potrebe po topli vodi, predstavljajo pogosto oviro klasičnim bojlerjem. Rinnai plinski pretočni grelci so primerni za enostavno in ekonomično nadgradnjo obstoječih ali novih grelnih sistemov in bodo poskrbeli, da nam nikoli več ne bo zmanjkalo tople vode. Poleg tega jih odlikuje še visoka učinkovitost ter skrb za okolje.
 

TOPLE VODE VEDNO DOVOLJ
 

Bistvena prednost Rinnai tehnologije je v tem, da se topla voda segreva ob porabi. Gre za izjemno učinkovit sistem, ki porabi do 25 odstotkov manj energije kot sistemi za shranjevanje tople vode, za delovanje pa se porabi minimalna količina plina. V primerih, ko imamo opravka z zalogo tople vode je težava predvsem v tem, da ne moremo natančno uravnavati njene temperature, za ohranjanje določene temperature pa se izgublja ogromno energije. Rinnai plinski pretočni grelci pa vodo segrevajo sproti oziroma po potrebi. Prav tako so odličen dopolnilni partner alternativnim virom, kot so toplotne črpalke, solarni sistemi ali biomasni kotli. Sistem omogoča izjemno natančno določanje temperature vode, z maksimalnim odstopanjem za eno stopinjo Celzija. Veliki porabniki lahko kaskadno postavijo več grelnikov, pri čemer temperatura vode ostaja konstantna, ne glede na število porabnikov.
 

IZJEMNI REZULTATI V PRAKSI


Pralnica Calcit Ljubljana Moste s pomočjo petih pretočnih grelnikov Rinnai Infinity k32e, ki so kaskadno povezani segreje 8.000 litrov vode iz 10 na 40 stopinj Celzija in to v samo eni uri. Rinnai grelci imajo 107 odstotni izkoristek, prihranek pa v njihovem primeru znaša nekaj več kot 40 odstotkov. Povračilna doba investicije bo s tem krajša od dveh let, kar je odličen rezultat. Rinnai tehnologija je pripomogla k doseganju želenih standardov glede zagotavljanja zadostnih količin ustrezno tople vode tudi v Grand hotelih Bernardin ter v Gostiču Grof na Vranskem.

Izjemno funkcionalen, varen ter kontroliran sistem omogoča znatne prihranke ter je zagotovo pravi odgovor za potrebe uporabnikov, ki želijo kakovost ter optimalno delovanje. Preverite možnosti in ponudbo za vaš konkreten primer pri strokovnjakih družbe Butan plin oziroma na http://www.butanplin.si/ogrevanje/plinski-pretocni-grelci-rinnai.

Vir: Revija Gostinec - September 2015

Poglejte si tudi vrtne IR grelce za gostinske terase

 

<--Nazaj na članke

Na vrh strani

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani
AddThis
Vtičnik za Facebook, Twitter,...